Een tuin om van te genieten begint met een goed plan!

Tuinarchitect

De tuinarchitect is gedurende het hele proces het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. De tuinarchitect start met het tuinontwerp maar blijft betrokken tot de oplevering van de tuinaanleg. Het is de taak van de tuinarchitect om er voor te zorgen dat zijn tuinontwerp op de juiste wijze wordt uitgevoerd.

De werkwijze van de tuinarchitect

De tuinarchitect start altijd met een inventarisatie van de huidige situatie. Belangrijke aspecten die in deze inventarisatie naar voren komen zijn de locatie van de tuin, de ligging van de tuin en uiteraard de wensen en eisen van de opdrachtgever. Het kan altijd voorkomen dat er zich elementen in de tuin bevinden die gehandhaafd dienen te worden. Deze elementen worden ter plaatse door de tuinarchitect ingemeten.

Na de inventarisatie begint de tuinarchitect met het maken van de eerste (schets)ontwerpen voor de tuin. Deze schetsontwerpen worden besproken met de opdrachtgever en uiteindelijk verder uitgewerkt. Steeds meer opdrachtgevers willen het tuinontwerp in een 3D-visualisatie zien, dit vormt geen enkel probleem. In een 3D-visualisatie kan men als het ware ‘door de toekomstige situatie heen lopen’.

In overleg met de opdrachtgever kan de tuinarchitect de bijhorende detailtekeningen uitwerken:

•    Verlichtingsplan
•    Beregeningsplan
•    Constructietekeningen
•    Beplantingsplan

Ten behoeve van uitvoering van bovenstaande tekeningen bestaat de mogelijkheid om een werk omschrijvende offerte gereed te maken. Hier bieden wij ook de mogelijkheid om prijsaanvragen bij derden te doen voor de aanleg van de tuin. In overleg met de opdrachtgever kan de tuinarchitect een begeleidende rol spelen tijdens de tuinaanleg.

Tuinarchitect Limburg

Het Palet tuinontwerpen is gevestigd in het Limburgse Baarlo en voert haar werkzaamheden voornamelijk in Zuidoost Nederland uit. Het grootste deel van onze klanten is gevestigd in een straal van 70 kilometer rondom Venlo. Voor een uniek tuinontwerp op maat gaat u naar de tuinarchitect van Limburg, het Palet tuinontwerpen.

Neem direct contact met ons op »