Een tuin om van te genieten begint met een goed plan!

Tuinontwerp

De vormgeving en architectuur zijn de belangrijkste elementen van een tuinontwerp. De belijning in het tuinontwerp moet kloppen en ook over 20 jaar nog voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. Goede zichtlijnen en enkele verrassende elementen zijn van duidelijke meerwaarde voor een tuin. Een tuinontwerp dient verder volledig duidelijk te zijn voor de klant, zodat deze een goed beeld krijgt van de nieuwe situatie.

Bij het tot stand komen van een tuinontwerp zijn in de beginfase zowel de opdrachtgever en de tuinarchitect betrokken. Belangrijk is dat er een klik is tussen de tuinarchitect en de opdrachtgever zodat de wensen ook goed tot uiting komen in het tuinontwerp. Bij de uitvoering van het tuinontwerp kunnen meerdere partijen betrokken zijn. Dit is volledig afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en de grootte van de aanlegwerkzaamheden.

Bij een tuinontwerp wordt er altijd gestart met inventarisatie van de situatie: locatie, ligging, wensen en eisen van de opdrachtgever. De tuinontwerper meet ter plaatste elementen de te handhaven elementen in. Vervolgens start de tuinontwerper met de eerste (schets)ontwerpen. Na bespreking met de opdrachtgever wordt het tuinontwerp verder uitgewerkt. In overleg kunnen ook de bijhorende detailtekeningen door de ontwerper worden uitgevoerd.  Uiteindelijk wordt, in overleg met de opdrachtgever, een planning gemaakt voor de uitvoering van alle werkzaamheden. Voor de opdrachtgever moet het precies duidelijk zijn wanneer en wat er uitgevoerd wordt.

Tuinontwerp kleine tuin

Bij het ontwerpen van een kleine tuin is het extra belangrijk dat er wordt nagedacht over de vormgeving. Door het toepassen van de juiste belijning creëren we diepte, hoogte en breedte, waardoor uw kleine tuin stukken groter lijkt.  Het verzorgen van dit optische effect is het grote verschillen tussen een tuinontwerp voor een kleine tuin en grotere tuinen.

Tuinontwerp Limburg

Voor een tuinontwerp, geheel naar wens, in Limburg is het Palet tuinontwerpen u ideale partner.  Wij realiseren voornamelijk tuinontwerpen in de regio Limburg (straal van 50 kilometer rondom Venlo). De tuinontwerper start het proces met een inventarisatie van uw huidige tuin. Vanwege onze ligging in Limburg kan deze inventarisatie op korte termijn plaatsvinden.

Tuinontwerpen voorbeelden

Wij zijn trots op de vele tuinontwerpen die wij tot stand gebracht hebben. Wij laten nu enkele voorbeelden zien van tuinontwerpen die het Palet tuinontwerpen in het verleden heeft gerealiseerd.

Grote tuin bij nieuwbouw

grote-tuin-bij-nieuwbouw

Bij deze nieuwbouwwoning werd Het Palet tuinontwerpen ingeschakeld al voor de start van de nieuwbouw. Dit resulteerde in een perfecte samenwerking tussen architect, aannemer, opdrachtgever en Het Palet tuinontwerpen.

Het Palet tuinontwerpen verzorgde de hele aanleg van de tuin, van grondwerk tot de aanplanting van de tuin.

Tuin in buitengebied met landschappelijke elementen

tuin-in-buitengebied-met-landschappelijke-elementen

De opdrachtgever schakelde Het Palet tuinontwerpen al in een vroeg stadium in om het tuinontwerp en de complete begeleiding bij de uitvoering werkzaamheden te verzorgen bij deze nieuwbouwwoning in het buitengebied.

Een landschappelijke tuin, groot circa 2,50 hectare, met fraaie elementen:
    - Hoogstamboomgaard
    - (infiltratie) Poelen
    - Een buitenmanege
    - Weides
    - Landschappelijke beplantingen

Het Palet tuinontwerpen verzorgde onder andere:
-    Tuinontwerp
-    Beplantingsplan
-    Verlichtingsplan
-    Detailtekeningen infra
-    Beregeningsplan
-    Selectie materialen en controle bij aanleg

Totale renovatie na verbouwing woning

totale-renovatie-na-verbouwing-woning

Van deze particuliere opdrachtgever kreeg Het Palet tuinontwerpen de opdracht mee om een onderhoudsvriendelijke, moderne tuin te ontwerpen. Na goedkeuring van het ontwerp, werd ook de realisatie van het tuinontwerp verzorgd.

Het eindresultaat is geheel naar wens van de opdrachtgever: een moderne, tijdloze tuin met sterke vormgeving. Grote vak beplantingen met bodembedekkers en solitair heesters zorgen voor een beperking in het onderhoud.

Buiten het tuinontwerp verzorgde Het Palet tuinontwerpen:
-    Materiaalkeuze en levering van materialen
-    Beplantingsplan en levering beplanting
-    Selectie grondwerker en bestratingsbedrijf
-    Plantwerk en aanleg gazon
-    Controle
-    Overleg met architect en aannemer verbouwing woning

Neem direct contact met ons op »