Een tuin om van te genieten begint met een goed plan!

Kleine tuin

Wij maken tuinontwerpen voor zowel grote als kleinere tuinen. Een kleine tuin is slechts een relatief begrip. Wij spreken van een kleine tuin om het moment dat de totale oppervlakte van de tuin, zonder het terrasgedeelte, minder is dan 60% van het totale oppervlakte. Het ontwerp voor een kleine tuin heeft niet zoals bij een Engelse tuin of een klassieke tuin specifieke kenmerken. Bij een kleine tuin zorgen we voor veel variatie in de beplantingen en ‘groene’ wanden.

Kleine tuin inrichten

Bij het ontwerpen van een kleine tuin wordt dezelfde werkwijze gehanteerd als bij het ontwerpen van een grote tuin. Ieder project heeft als doel om een duurzaam eindresultaat te bereiken dat volledig naar wens van de klant is. Hierop heeft de grootte van de tuin geen invloed. Echter wordt er bij het tuinontwerp van een kleine tuin wel rekening gehouden met een optisch effect: het creëren van meer diepte/breedte in de tuin. Om dit optisch effect te verwezenlijken is de vormgeving zeer belangrijk. Door de juiste belijning toe te passen kan de kleine tuin groter lijken door diepte, breedte en hoogte te creëren.

Rust creëren in een kleine tuin

Juist omdat de tuin kleiner is vormt rust een belangrijk aspect. Met name in de keuze van harde materialen (bestrating /muren) dient de materiaalkeuze bij een kleine tuin beperkt te zijn. In de beplanting komt deze rust ook naar voren door te kiezen voor planten in rustige, zachte kleuren. Mooie voorbeelden hiervan zijn een pergola met klimplanten of een kleine boom. Deze beplanting zal zorgen voor ruimtelijkheid; de tuin wordt ruimer en rustiger.

Kleine tuin voorbeelden

Renovatie vijver te Baarlo

renovatie-vijver-te-baarlo 

Voor een particuliere klant te Baarlo is een tuinontwerp gemaakt voor de gedeeltelijke renovatie van de achtertuin. De aanwezige vijver was aan vervanging toe, mede door een lekkage in de vijverfolie. Het tuinontwerp sloot perfect aan op het te handhaven gedeelte van de tuin. Aanleg werd verzorgd door Het Palet tuinontwerpen. 

Achtertuin familie van de Ven

kleine-achtertuin-familie-van-de-ven

Deze opdrachtgever heeft Het Palet tuinontwerpen ingeschakeld voor de hele inrichting van de achtertuin, voor aanvang van aanbouw woning. Een relatief kleine achtertuin, welke door de juiste tuinarchitectuur, een zeer ruimtelijke uitstraling heeft gekregen. Dit was geheel naar wens van de opdrachtgever. Aanlegwerkzaamheden zijn grotendeels door de opdrachtgever zelf verzorgd. Het leveren en aanbrengen van beplanting door Het Palet tuinontwerpen.

Cottage-tuin te Leveroy

cottage-tuin-te-leveroy
Voor deze kleine achtertuin bij de nieuwbouwwoning werd voor de klant een passend tuinontwerp gemaakt: een cottage-tuin met veel groen en bloeiende planten. Mede omdat de ruimte beperkt is, is er voor gekozen om hoogte te creëren.De slinger-pergola met weelderige begroeiing zorgt voor meer groen, en heeft een werking op de ruimtelijkheid.

Het Palet tuinontwerpen verzorgde:
•    tuinontwerp
•    detailtekeningen
•    beplantingsplan
•    levering materialen en beplantingen
Ook heeft deze klant de voortuin onder handen laten nemen door Het Palet tuinontwerpen.

Mediterrane achtertuin


mediterrane-achtertuin-2

Een oase van bloemen met een mediterrane uitstraling in Nederland ? Het resultaat van het perfect ontwerp, goede materiaalkeuze en een prima uitvoering door hovenier en de klant. De opdracht voor het Palet tuinontwerpen was het creëren van een groene oase met Zuid-Europese uitstraling, maar met meerdere terrassen. Voldoende ruimte voor potterie, een passend waterornament en een goed verlichtingsplan, maken het geheel een plaatje voor het oog, zowel overdag als ’s avonds.

Neem direct contact met ons op »