Een tuin om van te genieten begint met een goed plan!

Klassieke tuin

Veel mensen kiezen ervoor om hun tuin te laten ontwerpen in de sfeer van een klassieke tuin. Een klassieke tuin kenmerkt zich door assen, die fungeren als zichtlijnen. Daardoor heeft een klassieke tuin veel symmetrie. Deze tuinen zijn zowel strak als romantisch. Dit is ook terug te zien in de beplanting. Zachte roosjes komen voor in het tuinontwerp maar ook het gesnoeid groen ontbreekt niet.

Het ontwerpen van een klassieke tuin

Belangrijk aspect bij het ontwerpen van een klassieke tuin is de vormgeving, ook wel bekend als de architectuur. Het betreft een strakke vormgeving die gecombineerd wordt met ronde lijnen. Ondanks de ronde lijnen zijn bij een klassieke tuin de aanwezige zichtlijnen altijd duidelijk. De symmetrie van de klassieke tuin is tevens een essentieel onderdeel van het tuinontwerp.

De bestrating en beplanting van de klassieke tuin

Een klassieke tuin wordt gekenmerkt door een rustige bestrating. Voor de terrassen gebruiken wij tegels van groot formaat en voor de paden bestratingen en half verhardingen van een kleiner formaat. De kleurstelling van deze bestrating is in de meeste gevallen grijs/antraciet. Deze combinatie zorgt voor een rustige uitstraling van de klassieke tuin. De beplanting moet de architectuur van de klassieke tuin versterken. Strakke hagen of blokhagen van groenblijvende beplanting zoals  een Taxus, Buxus of Schijnhulst zorgen voor de versterking van de architectuur. Rijk bloeiende borders, in combinatie met snoeivormen als bollen, piramides, zijn onmisbaar in de klassieke tuin. Wij werken de invulling van de beplanting graag voor u uit in een beplantingsplan.

Neem direct contact met ons op »